Taxatierapport met NWWI validatie

Het taxatierapport

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw hypotheek geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Onze makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

 

  • De staat van onderhoud van de woning.
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijv. recht van overpad, erfpacht).
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan

Onze NWWI taxateur uit Zeist legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide database kan onze makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

NWWI taxatie-instituut

Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. Bepaalde banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht, en bij een financiering met NHG wordt dis sowieso verplicht gesteld. Onze  makelaar/taxateurs werken samen met het validatie instituut NWWI, dat mede door de VBO is opgericht.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

VBO branchevereniging

Met een VBO makelaar/taxateur houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van de VBO wordt uw woning getaxeerd door een echte professional.